top of page

Trendovi putovanja i navike gostiju u 2020.

Navike putnika ne prestaju se razvijati i čini se da će i 2020. godina donijeti po koju novost. Naredna turistička sezona želi još više produbiti osjećaj da je putovanje nešto više od upoznavanja novog mjesta.


Putovanja omogućuju bolje upoznavanje sebe, otkrivanje novih kultura i načina suočavanja sa svijetom, testiranje osobnih granica i slobodno sperimentirati novih emocija.

Izolirana i malo posjećena mjesta postaju moda

Jedna od najtraženijih aktivnosti putnika je doći do najudaljenijih mjesta. Stoga se neka daleka mjesta poput Grenlanda ili čak Antarktika počinju pojavljivati ​​u trendovima putovanja.


U našem gradu gosti sve češće pitaju za Galebove stijene, a neki poznaju i Bunarinu i Fratarski otok. Nebojte se, putnici koji traže izolirane kuteve vole prirodu i štite ju od kontaminacije otpadom.

📷@timotej


Lokalnim iskustvom do bolje spoznaje o destinaciji

U 2020. turistički trendovi vode ka traženju mjesta koja donose različita iskustva, koja imaju dodatnu vrijednost i zadiru u srž turističkog odredišta. Putnici ne žele površno posjećivati ​​mjesta i žele ih što bolje upoznati.


Tako putnici sve više teže posjećivati mjesta gdje idu i mještani, žele znati najautentičnije običaje onih koji naseljavaju razne destinacije. Iz tog razloga autentični izleti daleko od masovnog turizma sve su traženiji.

O Ecomuseum u Vodnjanu ili Aromatica parku u Balama putnici mogu čuti ako ih vi iznajmljivači i stanovnici našeg grada uputite.

📷Aromatica


Putovanje s lokalnim vodičima kako bi se otkrila istinska odredišta prirode

Vodiči koji godinama rade na našem području dobro poznaju većinu tvrđava i njihovu povijesnu važnost, organiziraju putnicima bike, kayak i walking izlete. Paragliding, razgledavanje jama, uređena istarska penjališta isto im nisu nepoznanice. Svaku pomoć i kontakt rado ćemo podijeliti s vama. Slobodno nas nazovite.


📷TZ Istra


Ekološki turizam trend je putovanja u 2020. godini

Turistička zajednica Istre već više godina provodi inicijativu ECOXPERIENCE. Brošuru možete preuzeti ovdje. Ako bolje prolistate, uvidjeti ćete da je na popisu, osim OPG proizvodnje, parkova prirode i ECO manifestacija, prisutan i smještaj u domaćinstvu s ECO DOMUS certifikatom. Kako se uključiti u Eco Domus program možete saznati na stranicama Istarske županije.


Mali savijet

Gosti će brzo zamijetiti da li vaš smještaj vodi računa o prirodi ili ne. Već po fotografijama i naćinu promocije lako prepoznaju da li ste uslugu obogatili prirodnim materijalima, toplim dekoracijama i volite li eco prijevozna sredstva, kao recimo bicikl.


Našim iznajmljivačima rado ukazujemo na male tajne poboljšanja usluge. Obratite nam se.

205 visualizzazioni
bottom of page