top of page

Tko je jači, Google ili Airbnb

Aggiornamento: 27 gen 2020

Svaki gost kad započne razmišljati o putovanju prvo otvori Google tražilicu i krene pretraživati informacije o desinaciji. Mislite da nije tako?

Pokušajte pratiti vaš način korištenja G tražilice. Kada vam nije jasan neki ingredijent novog recepta ili žurno brinete za svoje dijete i želite provijeriti simptome njegove bolesti, prvo se dohvatite G tražilice.

Isto tako i putnici, prvo se raspituju o destinaciji, zatim o letovima i tek onda o smještaju.


Veliki G odavno je spoznao svoju ulogu u informiranju putnika, te je nedavno izmijenio algoritme i način prikazivanja rezultata.

Google Travel novi je alat za korisnike koji organiziraju svoja putovanja prstom i klikom.Pretraživajući "holiday apartment pula croatia" primijetit ćete da je Google podijelio stanicu u tri dijela. Prva četiri linka i dalje su rezervirana za velike playere koji plaćaju reklamiranje odjelu Google Ads. Odmah nakon, pojavljuje se nova sekcija Google Travel-a s mapom i cijenama dostupnih apartmana. Riječ je o metasearch mogućnosti suradnje s Google-om odnosno partner serverima koji sjedinjuje sve oglase na jedno mjesto i usmjerava na G tražilicu. Za velike playere ovo iziskuje veća ulaganja u Google Ads iz razloga što više nije osigurano prvo mjesto na poziciji tražilice putem ključnih riječi ili semantičkih solucija web marketinga. Veliki portali već su potvrdili da su se investicije za web marketing čak i udvostručile.

Upravo iz ovog razloga, sve je važnije aktivirati metaserach solucije i dozvoliti da oglas bude prikazan na što većem broju portala. Danas i avio kompanije omogućuju rezerviranje smještaja putem svojih stranica, pa čak i određene kompanije kreditnih kartica, kao što je Amerikan Express. Ne šalimo se. Ako ne vjerujete pogledajte https://consumer-travel.americanexpress.com/flight. Ovo znači da više nije dovoljno oglašavati smještaj samo na jednom portalu jer isti ne može neprestano biti na vodećoj poziciji G tražilice, već tehnologija artificijalne inteligencije neprestano mijenja način preglednosti i pozicionira ponude po potrebama putnika. Zvući apstraktno i futuristički dok je riječ o stvarnosti i novom načinu rada algoritama.


Web marketing za turizam postao je specijalizirani sektor u kojem booking manager mora dobro poznavati tehnologiju, znati odabrati svog tehnološkog partnera, koristiti napredne software te dobro poznavati navike putnika. Na klasično pitanje iznajmljivača kako promoviramo njihov smještaj odgovaramo, naprednom tehnologijom web marketinga za turizam.Nemate vremena za praćenje tehnologije i samostalno oglašavanje. Obratite nam se.65 visualizzazioni
bottom of page